Kunstgressbanen i Evje Aktivitetspark. Foto: Geir Daasvatn

Evje Aktivitetspark – masse muligheter for gøye aktiviteter!

Evje Aktivitetspark ligger i enden av Alfred Uglands veg, bare noen få hundre meter fra Evje sentrum.

I Evje Aktivitetspark er det kunstgressbane og gressbane for fotball, tuftepark med tøffe apparater for styrketrening og klatring, et svært hoppanlegg med fem hoppbakker fra 5 til 50 meter, skiband og akebakke, sandvolleyballbaner, sykkelløyper for både barn og litt større mennesker og orienteringskart. Evje Aktivitetspark er også utgangspunktet for den populære Evje lysløype, ei kjempefin turløype om sommeren og skiløype om vinteren. Løypa er opp mot 9 km lang. Fra høsten 2022 er det i tillegg en veldig fin rulleskiløype her. Vil du ha en rolig spasertur, i et ikke så bratt terreng, en tur med barnevogna, eller en fin joggetur på mykt underlag i rolige omgivelser, er dette plassen!

Les mer om Evje lysløype

Treningssamlinger, overnatting, m.v.

Her ligger nå også Otrahuset, som Otra IL har overtatt etter Agder Energi. Her er det klubblokaler for fotballgruppa m.fl. Fra 2023 er det også innredet åtte rom for overnatting, med 2–6 sengeplasser, totalt 32 sengeplasser, for klubber som ønsker å komme til Evje på treningsleir m.v. Det er to kantiner, kjøkken med mulighet or matlaging, møterom, dusjer og toaletter. I området er det også lagt til rette for bobilparkering. Et eget selskap, Otra Portal AS, står for driften av denne delen av virksomheten, i samarbeid med Otra IL.

Les mer om overnattingsmuligheter m.v.

Kommunal grunn, drevet av Otra IL

Evje Aktivitetspark ligger på kommunal grunn. Men Otra IL har vedlikeholdsavtale med kommunen, og vedlikeholder anleggene selv. Hoppanlegget er både bygd og eigd av Otra IL ski, men altså på kommunal grunn. Anleggene er åpne for alle, og gratis å bruke.

Turløype til Steinsfjell

Fra hoppbakkene er det bare en kjapp tur på fin sti opp til toppen av Steinsfjell. Derfra har du vidt utsyn over hovedarenaen for LS-2019 og hele Evjemoen skyte- og øvingsfelt.

Les mer om Steinsfjell turløype

100 turtips i Evje og Hornnes

De tre største bakkene i Trollbakken sommeren 2019. Foto: Geir Daasvatn

Fleire attraksjonar

SetesdalBox Sauna – Honnevje
Bratt Friluftsliv – Valle
Jarebu – Bykle
Åknes – Lognavatn
Rakkenes – Byglandsfjorden
Daleviki badeplass – Byglandsfjorden
Sines badestrand – Byglandsfjorden
Brokkestøylen glaskafé og glamping
Galleri Systog Dale
Neset Camping
Støylen Camping – Ose
Bykle Hotell