Rafting i Syrtveitsfossen 22. juni 2020. Foto: Geir Daasvatn

TrollAktiv – Evje

6 km nord for Evje ligger Syrtveitfossen, en fantastisk flott foss med spennende stryk. Her ligger også et selskap med inngående kjennskap til elva Otra, nemlig TrollAktiv.

Selskapet er et av de eldste raftingselskapene i Norge, og en ledende leverandør av utendørsopplevelser.

TrollAktiv har de siste årene utviklet seg til å bli et multifunksjonelt aktivitetssenter og tilbyr blant annet rafting, sykkelpark, klatrevegg, minigolf, paintball, utleie av kajakk og kano, og en mengde andre aktiviteter. TrollAktiv kan også tilby overnatting. Selskapet feiret 25 år i 2018, og markerte det med å sette opp en splitter ny klatrepark, høyt oppe i trærne. Nå i 2023 har selskapet altså holdt det gående i 30 år på Evje.

Stykket fortsetter under bildet

Rafting er tøft! Daglig leder Simon Hansen og eier av TrollAktiv Tim Davis. Foto: Geir Daasvatn

Rafting i Syrtveitfossen

Rafting er en av de mest populære attraksjonene på Evje. Rafting har vært hjørnesteinen i virksomheten til TrollAktiv helt siden 1994. I tillegg er det den mest valgte aktiviteten på senteret. De erfarne instruktørene guider deg på en actionfylt reise nedover elvestrykene. Hvis dette høres for tøft ut, finnes det også familierafting. Denne aktiviteten er rettet mot alle fra 6 år og oppover, og er ideell for nybegynnere.

Raftingen starter alltid med en gjennomgang av sikkerheten og du blir kjent med din guide. Du vil gjennomgå og lære padleferdigheter og sikkerhetselementene som kreves. Guiden tar deretter deg og dine venner med nedover de duvende elvestrykene, hvor det også er tid til masse vannlek og surfing i bølgene.

Bike park

Er du i området må du også prøve den spennende BikeParken. Parken har mange utfordrende hindringer som vippeplanker, kurver, svingbro montert i trær, balansebjelker og ramper. Det finnes også en liten testbane med mange utfordrende hindringer. Du kan få en guidet tur med instruksjon, om du ønsker det.

Aktiviteten «pump track» er en sykkelform der rytterne bruker en opp-og-ned «pumpebevegelse» for å drive sykkelen fremover i stedet for å tråkke. «Pump track» er en perfekt aktivitet for å trene balansen, lære ferdigheter og få en bedre selvtillit på sykkelen. Og ikke minst, en super treningsøkt!

Klatrepark

Evje Klatrepark hos TrollAktiv på Syrtveit. Foto: Geir Daasvatn

I 2018 fikk TrollAktiv en helt ny og spennende klatrepark. En luftig aktivitet som foregår høyt oppe i trærne. Den har hindringer, utfordringer og linjeglidere som suser bortover mellom tretoppene. Her er det stimulerende oppgaver å løse som passer alle. Det er brukt et kontinuerlig sikkerhetssystem i klatreparken. Det betyr at når du først har klikket deg på sikkerhetslinen, behøver du ikke tenke mer på det.

Overnatting hos TrollAktiv

TrollAktiv tilbyr også overnatting i hytter, leiligheter og lavo. I tillegg er det mulig å slå opp telt på plassen, og det er noen plasser for bobiler. Senteret ligger i naturskjønne omgivelser langs Riksveg 9 på Syrtveit rett ved Evje i nedre Setesdal. På overnattingsstedet finnes det kiosk, minigolf, sykkelpark, klatrepark, aktiviteter innen vannsport, og flotte områder hvor en kan nyte de lange sommerkveldene.

Sommersesongen på senteret strekker seg fra april til slutten av oktober. Oppleggene passer godt for skolegrupper, familier, selskaper, venner, firmaturer og alle andre som ser etter actionfylte opplevelser.

Se alle aktivitetene hos TrollAktiv her

Fleire attraksjonar

SetesdalBox Sauna – Honnevje
Bratt Friluftsliv – Valle
Jarebu – Bykle
Åknes – Lognavatn
Rakkenes – Byglandsfjorden
Daleviki badeplass – Byglandsfjorden
Sines badestrand – Byglandsfjorden
Brokkestøylen glaskafé og glamping
Galleri Systog Dale
Neset Camping
Støylen Camping – Ose
Bykle Hotell